Na 11. Konferenciji mladih hemičara Srbije, održanoj u subotu, 25. novembra 2025. godine, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu, učestvovala je Helena Todorović, istraživač-pripravnik iz Istraživačko-razvojnog instituta Tamiš.
Konferencija mladih hemičara Srbije tradicionalno okuplja istraživače do 35 godina iz različitih oblasti hemije, sa ciljem podsticanja razmene znanja, predstavljanja rezultata svojih istraživanja i uspostavljanja saradnje među mladim naučnicima.
Helena je na konferenciji predstavila svoj rad u okviru poster sekcije, pod naslovom:
“Sensory evaluation of fermented bean-based products enriched with microgreens and spices.”
Rad je realizovan u okviru uspešne saradnje između Istraživačko-razvojnog instituta Tamiš i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Istraživanje se bavi analizom senzornih svojstava fermentisanog proizvoda na bazi pasulja obogaćenog mikrobiljem i začinima, sa ciljem razvoja inovativnih i nutritivno bogatih biljnih proizvoda.
Poster izlaganje Helene Todorović privuklo je pažnju učesnika konferencije i doprinelo promociji savremenih istraživanja u oblasti hemije i prehrambene tehnologije, kao i jačanju saradnje između dve institucije.
 
 
 

				